Hoe het begon

Op 14 jarige leeftijd is Lorenz begonnen met werken bij een Oliebollenbakker als balenmeel sjouwer en op 18 jarige leeftijd mocht hij zelfstandig met een oliebollenkraam op pad. Mariëlle begon op haar 15e in de afwas bij een recreatiepark en heeft daarna vele facetten van de horeca doorlopen.

Naast het bakken en verkopen van oliebollen, begon Lorenz met het verkopen van Verse Bruine bonen met spek op diverse markten door heel Nederland. Op een gegeven moment vroegen bezoekers: “Kan je ook bij ons thuis komen met je bruine bonen en kan je daarbij een varken aan het spit regelen? “ Natuurlijk!”En dat was het begin van de catering. Dat vrije ondernemerschap beviel hem en het assortiment breide zich in snel tempo uit….een houten hut werd gekocht. Hieruit verkocht hij met name beenham, maar gebruikte deze ook als bar tijdens feestjes en ging hiermee naar de TT nachten in Assen. Uiteindelijk schreef hij zich op 1 oktober 1992 in onder de naam “Oudhollandse Gerechtenspecialist Lorenz Striethouldt. Vervolgens kocht hij de ene na de andere mobiele wagen en begon zijn patat carrière vanuit een rijdende snackwagen.

Over Striethouldt

Liefde op het eerste gezicht

Het was december 1998 toen hij Mariëlle van Ginkel ontmoette. Het was liefde op het eerste gezicht en al vrij snel kochten zij hun eerste huis in Westerbork, trouwden en kregen twee prachtige dochters. Gelijk vanaf het begin werkte Mariëlle mee in het bedrijf. Erg handig want zij had al ervaring met het werken in hotels, snackbar, restaurant, discotheek. Tevens had ze bij een evenementenhal een aantal beurzen georganiseerd en werkte zij op het moment dat zij elkaar leerden kennen, bij een uitzendorganisatie en had daardoor kennis van personele zaken. Kortom een perfecte mix, aldus Lorenz.

Vanaf 2004 besloten ze samen het bedrijf voort te zetten onder de naam Striethouldt Party en Event catering. Nu na ruim 27 jaar is het bedrijf uitgegroeid en zijn zij niet alleen een cateraar, ze organiseren, denken mee en laten niets aan het toeval over, waarbij alles klopt van begin tot eind. Ze verzorgen graag spraakmakende concepten in de sfeer en stijl die bij jou past! Elk evenement of party is uniek en vraagt om maatwerk. De mogelijkheden zijn eindeloos en wat ze zelf niet in huis hebben, dat regelen ze!

Over Striethouldt